Vi söker en ny Fältsäljare.

Om PA-SO

PA-SO är ett mycket välkänt varumärke i byggindustrin. Man har under flera decennier levererat högkvalitativa produkter såsom arbetsbockar, väggstöd, byggsteg etc till nöjda kunder. Bolaget är välkänt för god service, korta leveranstider och ett trevligt bemötande, värdeord som är avgörande för bolagets framgång hittills och självklart avgörande framåt också. Bolaget omsätter knappt 50 MSEK och har kontor i Avesta.

PA-SO Produkter i Avesta AB har sedan halvårsskiftet nya ägare i form av investeringsbolaget KB18 Företagsförädling AB. Nu påbörjas en satsning för att tillvarata de tillväxtmöjligheter som finns i form av bland annat fina ramavtal, välkänt varumärke och nya produkter.

Vi letar nu efter en person som kan bygga vår sälj och marknadsfunktion

Inledningsvis kommer du operativ ta ansvar för all sälj och marknadsaktivitet i bolaget. Det kommer ställas krav på mycket planering för att göra rätt saker både på kort och lång sikt. Du kommer arbeta nära övrig ledning i bolag såväl som styrelsens ordförande Henrik Karlbark. Därefter följer en period för att planera för organisation och processer ska byggas. Vi vill att du på lång sikt ska anta rollen som försäljnings/marknadschef dvs du kommer ansvara för att bygga en organisation med både fält- och innesäljare.

Du kommer att rapportera i CRM och till VD för PA-SO och du kommer också ingå i en försäljningsgrupp med personer från systerbolag till PA-SO.

Vi ser gärna sökande som bor nära Avesta men för rätt person är inget hinder att kunna pendla in några dagar i veckan. En stor del av arbetet kommer att ske ute hos våra kunder vilket innebär många resdagar.

Arbetsuppgifter

  • Kundansvar för en stor del av bolagets kunder (VD kommer att några vikta kundavtal)
  • Bearbetning av ramavtalskunder
  • Nykundsförsäljning
  • Tillsammans med VD ansvara för prislistor etc.
  • Ansvara för att bygga en säljstrategi
  • Ansvara för att på lång sikt bygga en säljorganisation
  • Ansvara för marknadsföringsplaner samt underlag (utformande och genomförande)
  • Bistå i framtagande av affärsplaner
  • Deltaga i KB18 säljgrupper inom systerbolag

Din bakgrund

Vi tror att du jobbat med fältförsäljning i 5-10 år på minst två olika arbetsplatser, dvs du har byggt upp en erfarenhet som gör att du känner dig självklar i din säljroll. Du har vana av att resa i jobbet. Har du förutom dina egna säljerfarenheter arbetat med att leda andra säljare så är det självklart ett plus.

Vi tror att du arbetat med någon form av B2B produktförsäljning, gärna men inte nödvändigtvis, inom byggindustrin. Du ska ha lätt för människor och ”älska” CRM.

Men viktigast av allt är självklart dina personliga egenskaper. Du är en relationsmänniska med tävlingsdjävulen bakom örat – målfokuserad är ett ord vi kommer att tänka på. Du ska verkligen känna att det är kunden som alltid är i centrum, det kommer göra att du automatiskt kommer smälta in i PA-SO´s mycket starka kundkultur. Du ska ha lätt för att kommunicera, både i skrift och tal, samt du bör vara en person som har lite svårt att sitta still dvs det ska hända saker runt omkring dig mest hela tiden. Men med det sagt så ska du under perioder inte dra dig för att kunna arbeta med planering och administration.

Detta är en tjänst som för rätt person kommer vara mycket utvecklande. Dels i PA-SO men också i affärsområdet som PA-SO tillhör och troligtvis också i KB18 koncernen.

Processen

Vi vill att du ansöker via denna annons på Linkedin. Vi kommer att utvärdera kandidater efterhand. Slutkandidater kommer behöva lämna minst 3 referenser och samtycka till att en bakgrundskontroll genomförs.

Har du frågor på kring befattningen så är du välkommen att kontakta Henrik företrädesvis på mail henrik.karlbark@kb18.se

Kontaktperson

Patrik Björk, VD PA-SO

Mobil: 070 996 8955 E-mail: patrik@pa-so.se